Franciaország

Személyes kapcsolat vitt Franciaországba, ahol sajnálatosan igen rövid időt töltöttem, azonban így is bepillantást nyerhettem egy öntudatos nemzet egy-két apró-cseprő megnyilvánulásába, az ételekhez és a tájhoz való viszonyába. Amikor a barátok mármár vérre menő szócsatába merültek, hiányos nyelvtudásom okán kénytelen voltam megkérdezni, hogy miről folyik a szó, majd mindannyian megálltak, és csodálkozó szemmel mondták: a vajról! Nem mindegy, ugyanis, hogy a házi érlelésű, és a magyar sajtokhoz szokott ízlésnek elképesztően gazdag zamatú camambert sajtjait sózott vajjal, avagy sótlan vajjal megkent bagettről kóstoljuk! Néhány napot Normandiában, a tengerparton töltöttem, majd néhányat Párizsban, amire természetesen nem elegendő ennyi idő…

A képek készültek: 2016.11.01

Helyszín: Franciaország

Dr. Nehéz-Posony Kata
Dr. Nehéz-Posony Kata
iroda@npkata.hu